LES Fonds

Met het LES Fonds wil de Lerende Euregio Scheldemond door het organiseren van concrete, laagdrempelige kennismakings -en kennisuitwisselingsmomenten de grensoverschrijdende samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden stimuleren.

Interesse? Neem dan contact op via lerende_euregio@oost-vlaanderen.be en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw project!

Stimuleren van grensoverschrijdende samenwerking.

Om concrete grensoverschrijdende samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden te stimuleren worden middelen ter beschikking gesteld via het LES Fonds van het project Lerende Euregio Scheldemond. Het is in de eerste plaats de bedoeling dat organisaties acties opzetten om een betere aansluiting tussen de arbeidsvraag -en aanbod op de arbeidsmarkt in de grensregio Euregio Scheldemond (provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland) te bewerkstelligen.

Op die manier wordt het arbeidspotentieel op termijn beter wordt benut voor de héle, grensoverschrijdende arbeidsmarkt en ontstaat een netwerk van overheden, scholen, instellingen en bedrijven die elkaar beter leren kennen en elkaar in de toekomst ook sneller weten te vinden. De acties hebben daarbij vooral tot uiteindelijk doel om de inwoners van de Euregio Scheldemond bewuster te maken van de vele kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, aan beide zijden van de grens.

 

De geïnteresseerde partijen dienen voorstellen tot acties in bij de LES projectleiding. Voorbeelden van mogelijke acties: organisatie van een inspiratiereis, bezoek aan het Huis van de Techniek in Terneuzen, organisatie van een (digitale) jobbeurs of een bedrijvendag, organisatie van een grensoverschrijdende workshop rond samenwerking.

 

Wil je graag al eens kijken hoe voorgangers dit ervaren hebben of zoek je nog inspiratie voor je eigen actie? Kijk dan zeker eens hier.

LES Fonds teaser

Video Url