LES Fonds

Ook benieuwd wat er aan de andere kant van de grens allemaal te doen is, maar nooit echt de stap durven wagen?
Wij geven je via het LES fonds alvast graag een financieel duwtje in de rug.

Met het LES Fonds wil de Lerende Euregio Scheldemond door het organiseren van concrete, laagdrempelige kennismakings -en kennisuitwisselingsmomenten de grensoverschrijdende samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden stimuleren.

Interesse? Neem dan contact op via lerende_euregio@oost-vlaanderen.be en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw project!

Verleg jij binnenkort samen met je klas, docententeam of collega's ook je grenzen?

Het LES Fonds voorziet in de 100% financiering van kleinschalige uitwisselingsacties, zoals bijvoorbeeld:

  • Het organiseren van een inspiratiereis, waarbij West- of Oost-Vlaamse leerlingen/studenten kennismaken met Zeeuwse leerlingen/studenten.
  • Leerlingen/studenten kunnen via korte snuffelstages of bedrijfsbezoeken een eerste ‘echte werkvloer’ ervaring opdoen.
  • West- of Oost-Vlaamse leerlingen/studenten werken (online) samen met Zeeuwse leerlingen/studenten aan een bedrijfsvraagstuk.

Zin om met jouw klasgroep of groep studenten even te gaan 'gluren bij de buren', maar je weet niet goed hoe of wat? Bekijk dan dit inspiratiefilmpje! Alvast zin om eens te kijken wat de ervaringen van voorgangers zijn? Lees dan hier hun verslag!

Hulp nodig bij het vinden van onderwijsinstelling of een bedrijf aan de andere kant van de grens? Laat het ons weten. Wij brengen jou graag met mogelijke partners in contact!

LES fonds teaser

Video Url