LES voor werkgevers

Proef eens van de andere kant van de grens en verdubbel je kansen! Met het LES project stimuleren we iedereen om over de grens te kijken! Ook werkgevers en ondernemers: voor het aanwerven van personeel én voor samenwerkingen met het onderwijs in de regio.

Waarom?

 

Net over de grens werken of stagelopen is nog te onbekend en onbemind. Toch is werken in Sluis of Stekene soms dichterbij dan Kortrijk of Middelburg.

Kijk voor een volgende medewerker of stagiair dus ook eens aan de andere kant van de grens. Zo kun je talent binnen halen met de juiste competenties, een portie motivatie én een frisse internationale blik.

Hoe kan ik meedoen?

Ben je werkgever in de grensstreek ? En wil je weten hoe jij je kansen kan verdubbelen op geschikt personeel? Informeer je dan op deze site over de mogelijkheden aan beide kanten van de grens en de opportuniteiten van werkplekleren. Neem contact op met ons of stap in een project via het LES Fonds.

Werkplekleren?

Het LES project zet in op een betere afstemming en nauwere samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen, onder andere via werkplekleren (ook wel: hybride leren). Denk aan stages, bedrijfsbezoeken of het aanbieden van opdrachten. Deze vormen van praktijkgerichte samenwerking leveren echte win-win situaties op. Door je als bedrijf als leerwerkplek of leeromgeving op te geven heb je namelijk de kans:

  • Om (jong) talent binnen te halen.
  • De afgestudeerden van de toekomst mee op te leiden, afgestemd op de noden van de sector.
  • Op uitbreiding van je netwerk en naamsbekendheid van je bedrijf.

Door leerlingen/studenten/cursisten kennis te laten maken met de werkvloer doen ze werkervaring op én worden ze beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Bovendien krijg je toegang tot de (technische en zorg) profielen met de specifieke competenties die je zoekt.

Beperk je opties niet tot jouw kant van de grens! Misschien is er net over de grens in Vlaanderen of Nederland wel een interessante mogelijkheid tot samenwerking.

Disclaimer

Personeel van over de grens aannemen of een stage aanbieden is misschien minder evident , maar vast en zeker het overwegen waard! Er is veel informatie beschikbaar als je vragen hebt over de praktische kant. Ga naar www.grensinfopunt.eu en vind een grensinfopunt bij jou in de buurt. Daar kan je kosteloos antwoord krijgen op al je vragen. Doen! Verdubbel je kansen op geschikt personeel!