Lerend Netwerk van LES Proeftuinen in techniek – elektriciteit en mechanica

LES LNW1+2 PiTEM sfeerbeelden

Op 1 maart namen 38 deelnemers, waaronder 12 bedrijven en 5 scholen, deel aan het Webinar Lerend Netwerk van LES Proeftuinen in techniek – elektriciteit en mechanica georganiseerd door Onderwijscentrum Gent in samenwerking met Scalda, Syntra Midden-Vlaanderen, Unizo Oost-Vlaanderen en Huis van het Leren.
Na een woordje uitleg over het LES-project namen KTA Mobi, Don Bosco Sint-Denijs Westrem, ABC-engines het woord om hun visie op hybride leervormen en hun hedendaagse toepassingen weer te geven. Ze formuleerden elk de sterktes en uitdagingen. Op basis van de concrete input van scholen en bedrijven werd de hybride leeromgeving (Ilya Zitter) als referentiekader om een project of curriculum vorm te geven, voorgesteld.
Verder wees Unizo zowel de drempels als de meerwaarde aan voor het instappen van bedrijven en het organiseren van hybride leervormen. Onderwijscentrum Gent ging in op duaal leren als een formele vorm van hybride leren, waarbij een aantal specifieke aspecten werden verkend zoals hoe je als (leer-)bedrijf kan deelnemen . Syntra Midden-Vlaanderen sloot het Webinar af met een concreet mentoropleidingsaanbod voor werkgevers en een aanbod voor scholen rond competentiegericht onderwijs.

De volledige presentatie (pdf) kan u hier downloaden.

Presentatie_LES LNW PiTEM_2021 03 01_deel 1..pdf
pdf | 831 kB
Downloaden