Werkveldevent in maart 2020 in Howest

Partners Lerende Euregio Scheldmond op partnerevent in Howest

Het werkveldevent op 11 maart 2020 in Howest, waar heel wat bedrijven en partners uit West- en Oost-Vlaanderen en ook grensoverschrijdend vanuit Nederland vertegenwoordigd waren, onderstreepte het belang van de graduaatsopleidingen als het gaat om de invulling van knelpuntberoepen.

Omdat de praktijkgerichte graduaatsopleidingen focussen op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties – het zogenaamde werkplekleren – zijn de studenten bovendien direct inzetbaar in het bedrijfsleven.

Bedoeling van het event was dus ook, dat de aanwezige bedrijven in gesprek gingen met verantwoordelijken van de graduaatsopleidingen, om te kijken wat mogelijk is rond gezamenlijk projecten en stage- en werkplekken.

Dit event was in samenwerking met en door volgende partners ondersteund : Unizo West- Vlaanderen, MINTUS, zorginstellingen Brugge en omgeving, Cevora, VDAB, Syntra West en Lerende Euregio Scheldmond. Er waren ook heel wat partners vanuit het LES project aanwezig: Provincie Oost-Vlaanderen, Unizo Oost-Vlaanderen, Unizo nationaal, Odisee Hogeschool, Tuawest, Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen, Unizo West-Vlaanderen, Syntra West, Syntra midden-Vlaanderen, Rotterdam Academy en uiteraard howest.

LES zorgde tevens voor actueel /nieuw promomateriaal en infobrochures die tijdens het event aan de 160 deelnemers werden overhandigd.

Werkveldevent in maart 2020 in Howest