Webinar - Lerend Netwerk 'Proeftuinen in techniek - elektriciteit/mechanica'

Zoek je inspiratie om een betere en duurzame samenwerking tussen een Gentse school in elektriciteit/mechanica en jouw bedrijf op te zetten?

Steeds minder jongeren kiezen voor een technische opleiding. Vandaag zijn jobs zoals elektricien, CNC-operator, onderhoudstechnicus, … echter knelpuntberoepen. We hebben er allemaal belang bij dat onze jongeren meer worden geprikkeld voor een job in de techniek en dat ze met de juiste arbeidsmarktgerichte vaardigheden afstuderen. Onderzoek wijst uit dat de motivatie van jongeren verhoogt wanneer zij reële praktijkervaringen opdoen tijdens hun opleiding. Het is dan ook super zinvol dat scholen en bedrijven samenwerken om deze hybride leervormen te organiseren.

Onderwijscentrum Gent zet, via het Interreg-project Lerende Euregio Scheldemond, proeftuinen op rond dit hybride leren met Gentse scholen en bedrijven. Naast het organiseren van concrete acties tussen school en bedrijf komen de mensen van de deelnemende scholen en de bedrijven samen in een lerend netwerk om ervaringen, ideeën, inspiratie uit te wisselen over dit onderwerp.

De eerste online-bijeenkomst via Microsoft Teams gaat door op maandag 01/maart. Tussen 13h en 14h30 krijg je de kans om kennis te maken met de deelnemende scholen en bedrijven en kom je meer te weten over hybride leervormen en wat dit voor jouw schoolorganisatie of bedrijf kan betekenen! Daarnaast gaan we dieper in op competentiegericht onderwijs en duaal leren/mentoropleidingen.

Praktisch:
Deelname aan het Web Event is gratis. Inschrijven doe je via dit formulier. Mits voltooide inschrijving, ontvang je de deelname-link naar de online-bijeenkomst in uw mailbox enkele dagen voor het gebeuren.

Programma:
• 13h: start meeting
• 13h- 13h15: intro door Liesbet Van Eeckhaut en Maaike Merens (projectcoördinatoren LES, onderwijs/arbeidsmarkt OCG)
• 13u15- 13h35: bedrijven en scholen aan het woord
• 13u35 - 13u40: presentatie Hybride Leeromgeving kwadrant: Maaike Merens
• 13u40-13u50:  partner LES aan het woord: Thomas Kindt (Provinciaal Belangenbehartiger UNIZO Oost-Vlaanderen)
• 13u50-14u05: intro competentiegericht onderwijs - duaal leren: Ben Van Daele (onderwijs/arbeidsmarkt OCG)
• 14h05- 14h20:  aanbod werkgevers MO + aanbod scholen: Kelly Colman (competentiecoach & begeleider IBO Syntra MVL)
• 14h20: einde

Dit Web Event kwam tot stand in het kader van het Interreg-project Lerende Euregio Scheldemond en in samenwerking met volgende partners: Onderwijscentrum Gent, Scalda, Syntra Midden-Vlaanderen, Unizo Oost-Vlaanderen, Huis van het Leren.

 

 

Afbeelding
Banner Lerend Netwerk 1+2 - 1maart2021
Online
13:00 - 14:30
Meer events

Leuk dat je
er ook bij bent

Laat hier je naam en e-mailadres achter en je krijgt zo spoedig mogelijk jouw e-ticket in je mailbox