LE(t)'S Do It werksessies

Header voor LE(t)'S Do It activiteit

Wacht niet langer, kom in actie! Op donderdagmorgen 19 mei ontmoet je andere bedrijven en organisaties die samen met jou hun schouders willen zetten onder concrete oplossingen en acties.

In maart organiseerden we met Lerende Euregio Scheldemond 3 online LE(t)'S Do It workshops rond innovatieve oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt. Met voorbeelden uit verschillende sectoren, en uit zowel Zeeland als Vlaanderen. Tijdens deze online sessies zijn eerste ideeën ontstaan voor oplossingen die we samen vorm zouden willen geven.

Op 19 mei organiseren we een fysiek vervolg van deze online workshops. We nodigen je uit om in een inspirerende setting deel te nemen aan 1 van de 4 professioneel begeleide werksessies rond specifieke oplossingsrichtingen. Maak je klaar voor een hands-on sessie waarin we echt de concrete problemen gaan aanpakken. Ook als je niet eerder deelnam maar wél interesse hebt je schouders te zetten om concrete initiatieven te realiseren: zeer welkom.

Ik schrijf me in

Werksessies 19 mei

Werksessie 1

Denk je ook na over personeel werven in het buitenland? Geen idee hoe je dit zou aanpakken of in gang kunt zetten? Verken samen met andere organisaties met soortgelijke ambities deze wens. En profiteer van de kennis van ondersteunende organisaties die bekend zijn met alle aspecten van aanwerven uit het buitenland.

Werksessie 2

Is een beperkte beheersing van de Nederlandse taal een drempel voor het functioneren op de werkvloer, of enkel voor het succesvol doorlopen van een sollicitatieperiode? Met Taal en Tewerkstelling biedt de VDAB advies aan werkgevers voor het verlagen van de drempels bij het aanwerven. Denk aan het vereenvoudigen van de taal in vacatures en het herzien van digitale testen: zo is het fysiek testen van vaardigheden misschien wel haalbaarder én relevanter voor geschikte kandidaten. Wat zijn de ervaringen geweest bij deze aanpak? Zijn er aanvullende wensen vanuit werkgevers? We bekijken de mogelijkheden om een nieuwe proeftuin rond het analyseren en wegwerken van taal- en digitale drempels op te zetten bij KMOs/MKBs. 

Werksessie 3

Het aanwerven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt al eens overwogen? Een mogelijke win-win door mensen een kans te geven én een nieuwe doelgroep van potentieel personeel aan te spreken. Maar misschien niet eenvoudig om mee te beginnen. We zoeken verschillende partijen die met elkaar een verkenning willen doen om tot een gezamenlijke aanpak te komen. Mogelijk kan een groepje werkgevers begeleid worden door een expert die hen kan ontzorgen rond wet- en regelgeving.

Werksessie 4

Zin om de promotie van de techniek en IT branche anders aan te pakken? Er gebeurd al zo veel, maar hoe kun je de wereld van de techniek en IT effectief onder de aandacht brengen waarbij je (jonge) mensen vanuit interesses en talenten kunt verbinden aan een toekomst in de techniek of IT? We willen aan de slag met diverse partijen om te komen tot een nieuw initiatief (out of the box, maar gebaseerd op onderzoek en inzichten die er zeker zijn) of tot effectieve versterking van de initiatieven die al lopen.

Heb je zelf een andere oplossingsrichting in gedachte waar je samen met andere deelnemers een potentieel plan de campagne voor wilt maken? Laat het zeker weten!

 

Locatie & programma

In de prettige setting van de Communicatieloft van RodeBol Events te Gent. Ontmoetingen met een boodschap.

 

Programma

•             9:30 Inloop met koffie

•             9:45 Start plenair

•             10:00-12:00 Parallelle werksessies

•             12:00-12:15 Pauze

•             12:15-12:45 Afsluiting plenair

•             12:45-13:30 Lunch (optioneel)

 

Inschrijven is gratis, maar noodzakelijk.

Graag tot dan!

Rode Bol, Gent
09:30 - 13:30
Meer events

Leuk dat je
er ook bij bent

Laat hier je naam en e-mailadres achter en je krijgt zo spoedig mogelijk jouw e-ticket in je mailbox