LE(t)’S Do It: samen werken aan oplossingen voor de krappe arbeidsmarkt (10, 11 en/of 15 maart)

Schrijf je hier in voor 1 of meerdere van de workshops op 10, 11 en 15 maart.

Zit je met je handen in het haar omdat je de juiste werknemers niet kan vinden? Een tekort aan personeel? Heb je ook genoeg van alleen praten en klagen over de problemen op de arbeidsmarkt? Wil je samen met anderen aan de slag om tot duurzame oplossingen te komen?

Herken je je hierin? Doe dan mee aan 1 of meerdere van onze LE(t)’S Do It workshops.

In 3 online workshops worden telkens 2 voorbeelden van innovatieve oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt toegelicht door de initiatiefnemers uit het werkveld. De voorbeelden komen uit verschillende sectoren, en uit zowel Zeeland als Vlaanderen. Ze bieden aanleiding om samen out of the box na te denken over potentiële oplossingen.

Een moeiteloze quick fix voor je personeelstekort is er niet. LE(t)’S Do It staat voor samen bouwen aan duurzame oplossingen. Kom tijdens de online sessies in een kleine groep brainstormen over oplossingen die we samen in gang kunnen zetten.

Wanneer?

De sessies gaan online door, telkens van 10u tot 12:30 op:

  • Donderdag 10 maart
  • Vrijdag 11 maart
  • Dinsdag 15 maart

Bekijk het programma van de voorbeeld oplossingen hieronder.

En schrijf je dan in voor 1 of meerdere van de workshops 

ik schrijf me in

 

Op donderdag 19 mei volgt er van 9:30 tot 13:30 een fysieke vervolgbijeenkomst met deelnemers van de 3 sessies, om verdere stappen te zetten. Eerdere (online) bijeenkomsten voor verdere kennismaking en vervolg-stappen zijn natuurlijk ook mogelijk.

We bouwen een netwerk op van mensen die met elkaar de schouders willen zetten onder het realiseren van nieuwe oplossingen.
Programma met sprekers

LE(t)’S Do It workshops - Online sessies van 10:00-12:30

We starten de online workshop telkens door in te gaan op twee mooie voorbeelden. Daarna gaan we samen brainstormen over nieuwe oplossingen.

Ik schrijf me in voor 1 of meerdere van de workshops.

  • Donderdag 10 maart

Jurgen Carlier van Korazon Bij KMO (in Nederland: MKB) Korazon zet men bewust in op een positieve bedrijfscultuur voor personeelsbehoud. Welke filosofie zit hier achter én hoe vertaal je zo’n filosofie naar de praktijk?

Ronald de Back van het Expat Center Zeeland en Caroline Filius van Tragel Bij Tragel ervaarden ze, zoals in de hele zorgsector, een groot personeelstekort. De oplossing zochten ze – onder andere - in het buitenland. Maar hoe laat je deze nieuwe medewerkers zich thuis voelen en behoud je ze?

  • Vrijdag 11 maart

Martijn Videler van VVA Projectmanagementbureau VVA-informatisering werkte een innovatieve oplossing uit rond de beheer-vraag van een aantal Zeeuwse woningcorporaties. En die oplossing biedt gelijk ook een rekruteringskanaal. Meer horen over deze win-win-win?

Thijs Vanhoutte van Novulo Buildings Novulo Buildings staat voor een compleet nieuwe manier van bouwen: modulair, duurzaam, innovatief en zonder zorgen. In de bouw spreekt men vaak over het tekort aan vakmensen. Maar ook daar heeft Novulo een compleet innovatieve visie op.

  • Dinsdag 15 maart

Anne Coetsier (HR-manager) van Zorg-Saam zkj en Michiel Coupé (projectleider content) van Linguineo In de woonzorgcentra van Zorg-Saam werken ook anderstalige zorgmedewerkers, zowel in de zorg als ondersteunende diensten. De Linguineo Pro app biedt hen de kans om hun Nederlands te verbeteren, aangepast op hun werkcontext.

Jan Baaijens van Paree: Personeel in de Elektro-industrie en Telecom is al tijden schaars. Naast het blijven werken aan een duurzame relatie met het onderwijs zet Paree zich in voor een oplossing via samenwerking met andere bedrijven in de sector.

Online
10:00 - 12:30
Meer events

Leuk dat je
er ook bij bent

Laat hier je naam en e-mailadres achter en je krijgt zo spoedig mogelijk jouw e-ticket in je mailbox