LES(s) Talk #4 Oriënteren en valideren van competenties: bij opleiding én aanwerving

Verleg je grenzen. Doe mee aan ons lerend netwerk

Schrijf je hier in

Met LES(s) Talk willen we jullie (scholen, werkgevers, studenten, overheden en andere geïnteresseerden) inspireren om aan de slag te gaan met (meer en beter) werkplekleren. We wisselen kennis en ervaringen uit tussen Vlaanderen en Nederland en tussen onderwijs en werkveld aan de hand van best practices en tips & tricks. Daarbij gaan we met jullie in gesprek over kansen en uitdagingen en staan jullie eigen leervragen, input en reflectie centraal!

Op vrijdag 3 juni van 10-12u presenteren we alweer de vierde online LES(s) Talk "Oriënteren en valideren van competenties: bij opleiding én aanwerving".

Met onder andere Géraldine Gotelaere van Accent jobs over Talentspotter en Amber Hoefkens van AP Hogeschool over Kickstart your soft skills.

 

Programma:

10:00-11:00 Deel 1

  • Case 1: Talentspotter

Géraldine Gotelaere (Accent jobs): De talentspotter is een online tool die kan ingezet worden bij recrutering van technische profielen; specifiek voor onderhoudstechnici en elektromecaniciens. Via de tool krijg je in een klein uurtje een duidelijke beeld van het denken, kennen, kunnen én zelfreflectie van een kandidaat op één grafiek. De juiste match in minder dan één uur.

  • Case 2: Kickstart your soft skills (KYSS)

Amber Hoefkens (AP Hogeschool – Cel Onderwijsonderzoek): KYSS, heeft als doel om (jong)volwassenen op de arbeidsmarkt te stimuleren om hun professionele ontwikkeling op vlak van soft skills verder aan te pakken. Via een vragenlijst krijgt de student, werkzoekende of werknemer (18+) zicht op welke soft skills belangrijk zijn op de arbeidsmarkt in de 21e eeuw en kan het niveau van zijn/haar soft skills in kaart brengen. Het groepsfeedbackrapport geeft lesgevers of begeleiders inzicht in de soft skills van hun groep.

11:00 - 11:20 Pauze + gelegenheid tot testen van KYSS

11:20 - 12:00 Deel 2

  • Korte reflectie op ervaringen testen KYSS
  • Interactie onder de deelnemers: in kleine groepjes gaan we in gesprek over de twee cases.
  • LESsons learned: samen blikken we terug op de belangrijkste inzichten uit deze sessie.

Schrijf je nu in

Maak je keuze: een uurtje inspiratie van 10-11u en eventueel blijven om deel te nemen aan het hele programma inclusief interactie met andere deelnemers van 11-12u.

Banner LES(s) Talk 4
Online via Teams
10:00 - 12:00
Meer events

Leuk dat je
er ook bij bent

Laat hier je naam en e-mailadres achter en je krijgt zo spoedig mogelijk jouw e-ticket in je mailbox