LES Fonds: Stimuleren van grensoverschrijdende samenwerking

Ook benieuwd wat er aan de andere kant van de grens allemaal te doen is, maar nooit echt de stap durven wagen?
Wij geven je via het LES fonds alvast graag een financieel duwtje in de rug.

Met het LES Fonds wil de Lerende Euregio Scheldemond door het organiseren van concrete, laagdrempelige kennismakings -en kennisuitwisselingsmomenten de grensoverschrijdende samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden stimuleren.

Interesse? Neem dan contact op via lerende_euregio@oost-vlaanderen.be en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw project!

Verleg jij binnenkort samen met je klas, team, werknemers of collega's ook je grenzen?

LES Fonds video

Video Url

LES Fonds: Voor wie? Wat? Hoe?

Om de grensoverschrijdende samenwerking binnen de Euregio Scheldemond (provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland) te stimuleren worden financiële middelen ter beschikking gesteld via het LES Fonds. Scholen, werkgevers, organisaties en overheidsinstellingen komen in aanmerking om acties in te dienen.

 

De acties hebben daarbij vooral tot uiteindelijk doel om de inwoners van de Euregio Scheldemond bewuster te maken van de vele kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, aan beide zijden van de grens. Door het opzetten van ervaringsuitwisselingen en samenwerkingsinitiatieven wordt het aanwezige arbeidspotentieel op termijn beter benut voor de hele, grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Zo ontstaat bovendien ook een netwerk van overheden, scholen, instellingen en bedrijven die elkaar beter leren kennen en die elkaar in de toekomst ook sneller weten te vinden.

 

Voorbeelden van mogelijke acties: organisatie van een inspiratiereis, bezoek aan het Huis van de Techniek in Terneuzen, organisatie van een (digitale) jobbeurs of een bedrijvendag, organisatie van een grensoverschrijdende workshop rond samenwerking. Wil je graag al eens kijken hoe voorgangers dit ervaren hebben of zoek je nog inspiratie voor je eigen actie? Kijk dan zeker eens hier.

Geïnteresseerd? Dien dan snel je voorstel in bij de projectleiding via tineke.van.de.walle@oost-vlaanderen.be!

 

 

 

Voor meer info kan je contact opnemen met projectcoördinator Tineke Van de Walle op het nummer +32 (0)9 267 87 23 of via e-mail lerende_euregio@oost-vlaanderen.be.